Ole Ivars til Seljordfestivalen

Vi har inngått et samarbeid med Kunstlåven, og du som campinggjest på Seljordfestivalen frå gratis inngang på årets Sommarutstilling

Velkommen til årets utstilling på Kunstlåven i Seljord

Kai Fjells kvinneperspektiv møter sommarutstillinga «kvinnemyten»

Seljord Kunstforenings sommarutstilling i Kunstlåven har i år temaet: «kvinnemyten». I tillegg har vi ei stor særutstilling med Kai Fjell.

Kai Fjell budde i mange år om somrane i Seljord sidan han bygde opp eit tun av gamle hus i Flatdal. Kunstforeininga er difor glad for at dei har fått samla 37 bilete av Kai Fjell til ei heilt unik utstilling. Det er oljemåleri, serigrafi, litografi, gouache, trefigur, pluss mange «småplankar» som Fjell dekorerte utan tanke på at dei skulle brukast til noko.
Helene Fjell, barnebarnet til Kai, er også representert med bilete, og ho kuraterer utstillinga saman med faren, Bamse Fjell.

Kvinnemyte-delen av sommarutstillinga er resultatet av 142 kunstnarar som søkte om å vera med på utstillinga. 23 samtidskunstnarar fekk plass med foto, fotografikk, måleri, teikningar, grafikk, skulpturar og installasjonar.

Sommarutstillinga opnar laurdag 24. juni med eit program der Bamse Fjell kåserer om Kai Fjell.  Noko grafikk av Kai Fjell blir også til sals.

  1. juli blir det bokkveld med presentasjon av den folkloristiske kunstboka «Attende til røtene» av Knut Nesse og Dag Aanderaa, og Marthe Haugerud og Simon Jeppesens bok «Indre og Ytre landskap».
  2. juli held professor Peter Fjågesund foredrag om Brontë-systrene.
  3. juli  blir det utflukt til Kai Fjell-tunet og omvising på utstillinga med Tommy Sørbø som guide.
  4. juli blir det filmkveld med premiere på Bamse Fjells film om faren.

 

Utstillinga er open kvar dag kl 12 – 17 frå 24. juni til 30. juli.

Adresse: Brøløsvegen 4 (1 km fa Dyrskuplassen. Følg gangveien mot Seljord Sentrum, ligger på venstre side)

 

Mer informasjon kan du lese her: Kunstlåven sin Facebookside

På Seljordfestivalen kommer du tett på artistene, landets triveligste festival 🙂

Seljordfestivalen går av stabelen 5.-9.juli 2023

Flere artikler 

Flere artikler

Sheriffen Pub & Pool

I Sheriffen Pub & Pool får du oppleve trivelig pub-stemning, trubadurer og et avkjølende basseng på toppen. Gratis inngang for alle – selv om du ikke har festivalpass!

les mer

Meet & Greet

Alle som booker før 15.juni er med i trekningen av Meet & Greet med Rune Rudberg. Har du booket din plass allerede, er du selvsagt inkludert i trekningen!

les mer