Vikingarna sin siste konsert i Norge blir på Seljordfestivalen 2024! Dette er en avskjed du ikke vil gå glipp av!

De fleste som er glad i danseband har et forhold til dette folkekjære dansebandet. Det ble stiftet allerede i 1958, men ble oppløst i 2004. Det ble startet av Claes Johansson. Og de mangeårige bandmedlemmene Christer Sjögren og Stefan Borsch overtok stafettpinnen i 1979. Et morsomt faktum i denne sammenheng er at Christer Sjögren bare var åtte år gammel da Vikingarna ble stiftet.

Dansebandet har hatt mange hitter som har blitt godt mottatt av mennesker rundt om i hele Europa. Debutplaten, som heter «Det går som en dans 5», kom ut i 1973. Albumet «Upp till dans» er den siste i rekken, og kom ut i 2009. Det var en samleplate med alle deres folkekjære sanger. Da bandet ble oppløst i 2004 etter 43 år hadde de hatt en lang karriere med over 40 utgitte album og 11 millioner solgte eksemplarer. Siste kvelden spilte de i Arvika for 7000 publikummere og kvelden var helt magisk! Det var i Arvika det hele startet en gang og alle trudde at Vikingtiden nå var slutt!

Dette legendariske dansebandet har i tillegg mottatt en rekke priser både i Sverige og Norge. I 2016 ble det gledestårer for dansebandentusiaster over hele Norden da det ble comeback med bandet og plata «Tack för dansen».

2020-2023 ble det en ny tid for Vikingarna med Christer Sjögren. Forutenom dansefester i Skandinavia har de gjennomført ett 50-talls konserter i fullsatte konserthus.