ÅRETS ARTISTER

Er du klar for å oppleve magiske festivaløyeblikk igjen❤

Se årets artister til Seljordfestivalen og husk å sikre deg billett til sommerens triveligste festival-opplevelse allerede nå!

PROGRAMMET OPPDATERES

AristoCats til Seljordfestivalen 2023

TBA – kl. TBA

AristoCats

Danseorkesteret AristoCats ble etablert på Sotra vest for Bergen i 1973.

Fra starten av var bandet en trio, men ble utvidet til 5 mann i løpet av 70 årene

Musikkstilen var fra første dag dansbar country  ispedd poplåter.

Bandet har gjennom 50 år besøkt mange samfunnshus og haller over det ganske land med sine gode danserytmer, og blitt svært godt mottatt overalt.

Det har blitt 4 cd-plater for bandet i tillegg til div. soloutgivelser.

I år feirer bandet 50 år sammenhengende på veien som danseorkester!

Bandet avslutter karrieren med en jubileumsdansegalla høsten 2023.

Vi vil takke alle som har fulgt oss og gitt oss inspirasjon og spilleglede gjennom alle disse årene.

Donnez

Onsdag og torsdag – kl. TBA

Donnez

Donnez er et danseband fra Perstorp i Skåne. Bandet ble stiftet i 2000 og har sidan da spilt dansevennlig musikk for et stort og entusiastisk publikum. De har et bredt og tidsriktig repertoar som fenger dansepublikummet, og leverer alltid en fantastisk musikkopplevelse.

Bandet består av Donald Laitila, Andy Ekenmo, Daniel Högå Thofvesson, Max Lindqvist og Johannes Wärn.

Lasse Stefanz

Torsdag- kl. TBA

Lasse Stefanz

 Lasse Stefanz er Nordens største danseband fra Kristianstad, Sverige. Det countryinspirerte bandet ble danneti 1967 av tvillingene Hans og Lars Sigfridsson og har hatt en rekke låter på Svensktoppen, i tillegg til å ha mottatt mange utmerkelser for sin musikk. De har utgitt utallige album, og er umåtelig populære.

Bandet består av Christer Ericsson – gitar, Olle Jönsson – vokal, Gunnar Nilsson – trommer, Jonas Rignell – keyboard, trekkspill og kor, Henrik Wallrin – bass og kor og Joacim Svensson – keyboard, saksofon og kor.

 

 Ole Ivars til Seljordfestivalen

Fredag – kl. TBA

Ole Ivars

Ole Ivars Norges definitive danseband legger ut på «Den siste dansen» en avskjedsturné som er skapt for et feststemt publikum! Ole Ivars er det absolutt største navnet i norsk dansebandhistorie, og har flere ganger vært et av hovednavnene på Seljordfestivalen helt siden oppstarten i 2001.

OLE IVARS startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i alle aldre, og i flere land. Tidligere var det kun moderlandet som var nedslagsfeltet, men i de siste årene har de spilt i både Sverige, Spania, på Færøyene, og til og med i Latvia. For sin innsats i Sverige ble de for få år siden kronet med SVENSK GULLPLATE for albumet Ole Ivars 40 Beste!

De har først og fremst spilt til dans for” folket” i hele sin lange karriere, noe som på en måte kulminerte med at de fikk det ærefulle oppdrag å spille opp til dans, da Den Norske Opera & Ballet ble åpnet i 2008. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter.

Samme året deltok bandet i MGP for første gang med sin egen sang, «Som i himmelen».De kom helt til finalen i Oslo Spektrum. Siden 2004 har de også spilt flere titalls julekonserter i kirker rundt om i landet. I jubileumsåret 2014, da bandet fylte 50 år, klatret Ole Ivars enda et steg opp på kulturstigen, ved å spille både show og konserter for sittende publikum i landets mange kultur- og konserthus.

De er kjent fra en rekke TV-opptredener, bl.a.” Den store klassefesten”,” Fire stjernersmiddag”og ” Lindmo”.NRK TV gjorde også opptak fra jubileumsfesten i Vikingskipet på Hamar, da bandet fylte 50 år. Foruten at konserten ble sendt flere ganger på NRK, ble den også sendt i beste sendetid for broderfolket, på SVT 1, på selveste nyttårsaften i jubileumsåret. OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 8” bronseharper”, inkludert den gjeveste

 

Larz Kristerz

Fredag – kl. TBA

Larz Kristerz

 Larz-Kristerz fra Älvdalen i Sverige ble dannet i 2001, og har gitt ut 16 album hittil i karrieren. Bandet vant Sveriges TElevisions «Dansbandskampen» i 2008 og er nominert til Grammis 2022 i kategorien «Årets Dansband» for andre året på rad. I tillegg har de mottatt 3 platinaskiver, en dobbelplatina-skive, en gullskive, flere gullklaver og en Grammsi. Bandet har som motto at de vil spre glede, og at publikummet som har vært på konsert med de skal gå hjem om kvelden med et smil rundt leppene.

Bandet består av Peter Larsson – vokal, gitar, Trond Korsmoe – bass, kontrabass og kor, Anders Tegnér – gitar og kor, Mattias Bruhn – keyboard, trekkspill og kor, og Robert Olsson – trommer

 

Rune Rudberg band

Lørdag – kl. TBA

Rune Rudberg Band

Oppstart av dagens Rune Rudberg Band ble til da bandet Ground Zero innledet et samarbeid med Rune Rudberg våren 2011 og dannet bandet Runde Rudberg Band.

Deres første spillejobb var på dansefestivalen i Sel 2011, og etter den tid har de turnert hele landet og fått stadig flere spillejobber og god omtale i media. I dag består bandet av Rune Rudberg – vokal og gitar, Tor Brasetvik – bass, Egil Brattås – gitar, Bjørn Teig – tangenter, Geir Hilsen – trommer og Tore Blestrud – steel guiter.

 

Fredag – kl. TBA

Heine Totland Rock & Roll Circus

Heine Totland og hans «All Star Band» fråtser i låter fra musikkens gullalder!

Bandets herlige utstråling bringer tankene inn på de kuleste bilene, de flotteste kjolene og de tøffeste gutta. Heine er en syngende, gitarspillende James Dean, og med seg har han alltid en sexy Olivia Newton-John. Med en utrolig spilleglede, boblende musikalitet og smittende energi, serverer de tidenes beste låter fra 50- og 60-tallet!

Forbered deg på en kveld der rockefoten går, latteren runger og allsangen sitter løst!

Ingemars

Fredag – kl. TBA

Ingemars Orkester

Ingemars orkester så dagens lys våren 1986. Grundere av bandet var Terje Ingemar Larsson og Steve Andersson. I 1998 vant de konkurransen årets dansebandmelodi på programmet På Dansefot på NRK P1 med sangen «Bre dine vinger» som ble starte på bandets debutalbum «Spellemenn østpå skogen». Siden har de vunnet Spellemansprisen (2008), Finnskogprisen (2005), Gullskoen (2005, 2006 & 2007).

Dette rotekte bandet gir så mye av seg selv at du formelig kjenner lukta av Finnskogen, sprakende bål og den sotsvarte kaffekjelen.

Bandet består av Terje Ingemar Larsson – vokal, gitar, Steve Andersson – vokal, bass, Odd Arne Sørensen – trekkspill, piano, Geir Paulsberg – gitar, Håkon Aasheim – trommer og Karl-Arne Sjøhaug – piano

Lørdag – kl. TBA

Anne Nørdsti

Anne Nørdsti er en norsk artist som slo gjennom i dansebandsjangeren med plata Bygdeliv i 2004. Før hun slo igjennom hadde hun en lang karriere bak seg som vokalist i dansebandet Kolbus.

Lørdag – kl. TBA

Contrazt 

Contrazt er et norsk danseband fra Solør som ble dannet i høsten 2004. Deres første plate ble utgitt i 2006 og het «Kan du prøve å forstå» og siden den gang har de utgitt 12 andre plater. De har vunnet gullplate (2010), prisen som Årets danseband på Gullskoen (2011 & 2012), deltatt i Melodi Grand Prix (2015) og medvirket i NRK-produksjonene Trygdekontoret, Beat for Beat og Sommeråpent.

Bandet består av Gro Anita Dybendal – vokal, Leif Dybendal – vokal og gitar, Hans Olav Trøen – bassgitar, Svein Morten Haugerud – keyboard, saksofon og trekkspill, og Kay Ronny Brobakken – trommer.

Sputnik

Lørdag- kl. TBA

Sputnik

Knut T. Storbukås, eller Sputnik, er et enestående fenomen i norsk musikkliv. Lastebilsjåføren fra den lille bygda Bostrak i Telemark solgte på få år mer enn 1 million kasseter og satte publikumsrekorder en rekke steder der han opptrådte. Sputnik ble kåret til «Årets artist» i Norge i 1990, og høsten 1993 kom han i Guiness rekordbok da han gjennomførte 36 opptredener fra Mandal i syd til TRonsmø i nord på 72 timer! Påsken 1990 var han i Sovjetunionen og spilte inn den mest originale musikkvideo som noen norsk artist har laget: midt under Glasnost sto Sputnik på Den Røde Plass i Moskva og sang «Lukk og din hjertedør», og videoen ble også vist i sin helhet på selveste Dagsrevyen.

Slagerteltet

Slagerteltet – Mer info kommer – kl. TBA

Musikk, moro og underholdning i Slagerteltet, mer info kommer.

 

Nyheter

Siste nyheter fra oss

Klar for ny Seljordfestival

Klar for ny Seljordfestival

Det planlegges for fullt for sommeren 2023 og Seljordfestivalen 5.-9. juli 2023 på Dyrskuplassen! Mange store navn er allerede klare!

Velkommen til festival!

Velkommen til festival!

Endelig kan vi ønske våre gjester hjertelig velkommen til Seljordfestivalen! Her finner du praktisk informasjon rundt innsjekk og spilletider.

Våre samarbeidspartnere

Seljordfestivalen AS
Organisasjonsnummer: 982609933

Tlf: +47 350 57 700
E-post: post@seljordfestivalen.no

Nordbygdivegen 60, 3840 Seljord

Aldersgrense for festivalen er 18 år